Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gruszki w cieście

3.0
(11)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

gruszki 2 szt
maślanka 1 szklanka
mąka pszenna 0,5 szklanka
mąka pełnoziarnista 0,5 szklanka
jajko 1 szt
olej rzepakowy 2 łyżka
sok z cytryny 1 łyżka
przyprawa do dań słodkich 1 łyżka
proszek do pieczenia 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Gruszki w cieście

Obie mąki z proszkiem do pieczenia, maślanką, jajkiem, przyprawą, sokiem i olejem dokładnie mieszamy.
Duże gruszki obieramy i kroimy w kosteczkę.

Dodajemy do masy i mieszamy.

Na mocno rozgrzaną patelnie (najlepiej do naleśników) nakładamy masę, formując placuszki.

W momencie gdy zauważymy bąbelki na powierzchni placuszków, przewracamy je na drugą stronę.

Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

parysek10 02.01.2013 14:48
piękne zdjęcie
mysza75 02.01.2013 13:31
Gruszki uwielbiam w każdej postaci a w cieście są rewelacyjne :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak