Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gruszki w biszkopcie

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 3 szt.
cukier 3/4 szklanki
olej 5 łyżek
mąka 2 szklanki
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
kwaśna śmietana 1/2 szklanki
aromat cytrynowy kilka kropel
cukier puder do posypki
tłuszcz do formy
wiórki kokosowe do formy

Przepis i sposób przygotowania na: Gruszki w biszkopcie

Wykonanie:
Jajka ubić z cukrem na krem, dodać olej z kilkoma kroplami aromatu i dokładnie wymieszać. Następnie wsypać mąkę z proszkiem do pieczenia, dodać śmietanę i jeszcze raz dokładnie wymieszać. Ciasto przelać do przygotowanej formy. Gruszki obrać pokroić dowolnie i ułożyć na cieście. Piec w temperaturze 160 stopni przez 25 minut. Po upieczeniu posypać cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak