Gruszki pieczone z jagodami i truskawkami

Gruszki pieczone z jagodami i truskawkami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • gruszki

    4 szt
  • jagody

    4 łyżeczki
  • orzechy włoskie

    8 połówek
  • truskawki

    4 szt
  • bita śmietana

  • cukier

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Gruszki umyć,przeciąć na połówki, wydrążyć środki. W przygotowanym wgłębieniach umieszczać 1 truskawkę, 1 łyżeczkę jagód i 2 połówki orzecha. Wszystko posypać odrobiną cukru. 2 połówki gruszek złączyć ze sobą owinąć folią aluminiową. Piec około 20 minut w 200 C. Przed podaniem gruszki udekorować bitą śmietaną.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat