Gruszki na słodko

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • gruszki

    2 kg
  • woda

    2 litry
  • cukier

    1 kg
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Owoce obieramy ze skórki i kroimy w grubsze plastry lub jak są małe to na cztery. Wodę zagotowujemy z cukrem co jakiś czas mieszając. Do wyparzonych słoików układamy dość ciasno pokrojone gruszki i zalewamy gorącą wodą z cukrem. Zakręcamy słoiki i pasteryzujemy jeszcze około 5 minut. Następnie gruszki odstawiamy do wystygnięcie. Słodkie gruszki to super deser. SMACZNEGO !

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
kamyk 06.06.2013 22:53
do deseru rewelacyjne
Halina14 25.04.2013 22:45
robię takie gruszki. pyszne
Ewelina47 18.04.2013 21:35
bardzo lubię jeść nie tylko w ciasteczku :)
Konczi 10.04.2013 09:51
muszę skusić się na takie gruszeczki

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat