Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gruszki marynowane w occie

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

gruszki 1 kg
woda 1 szkl
ocet 1/2 szkl
cukier 3/4 szkl
Goździki całe Prymat
cynamon Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Gruszki marynowane w occie

Gruszki myjemy, obieramy ze skórki i usówamy pestki. Do garnka wlewamy wode, ocet. Dodajemy cukier, szczypte cynamonu i kilka goździków. Zagotowujemy marynatę. Owoce układamy ciasno w słoikach, zalewamy gorącą zalewą i szczelnie zamykamy słoiki. Pasteryzujemy ok 7 - 10 min.
Smacznego!

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Malgorzata549 01.09.2013 09:40
dobre zwłaszcza do mięska
Dorian 18.03.2013 20:44
super pyszne
Adam/ZUB3R 10.11.2012 14:51
pycha
olkaaa 16.09.2012 13:37
muszę koniecznie zrobić
adelajda 11.09.2012 18:15
robię takie tylko bez cynamonu

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak