Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gruszki korzenne w occie do słoików

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

gruszki 1 kg
cukier 1/2 kg
woda 1/2 szklanki
ocet 1/2 szklanki
Przyprawa do piernika ciast i deserów Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Gruszki korzenne w occie do słoików

Wykonanie:
Gruszki umyć, obrać, a z cukru, wody, octu i przyprawy do piernika sporządzić syrop. Wrzucić gruszki do gorącego syropu i gotować powoli do momentu aż staną się szkliste około 45 minut. Następnie przełożyć do słoików, zamknąć i odwrócić do góry dnem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ola1young 17.05.2014 15:01
ciekawy przepis,jestem ciekawa smaku
IZABELA29 17.05.2014 14:18
nie lubię takich niestety
Olga_SK 17.05.2014 12:25
Moje smaki :)
pajbek 17.05.2014 11:53
Pyszne :-)
Renata9 17.05.2014 10:48
uwielbiam takie gruszeczki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak