gruszki duszone w śmietanie

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • gruszki

    50 dkg
  • śmietana

    1 szklanka
  • masło

    1 łyżka
  • laska wanilii

  • cukier

    3 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

gruszki obieram, kroję w kawałki i przesypuję cukrem. Do gruszek dodaję posiekaną wanilię, masło i śmietanę, wszystko duszę. Gdy gruszki są miękkie, odstawiam, deser przekładam do salaterki i studzę.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
andżelika1 20.08.2012 12:57
pycha
sznycel 16.08.2012 17:06
smaczny deser po obiedzie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat