Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gruszka zapiekana z szynką i serem

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

gruszka 1 szt
szynka parmeńska 2 szt
ocet winny 1 łyżeczka
pestki dyni 2 łyżeczki
Pieprz cytrynowy mielony Prymat
ser wędzony 2 (z pieprzem)

Przepis i sposób przygotowania na: Gruszka zapiekana z szynką i serem

Gruszki umyć, obrać ze skórki, przekroić na pół, usunąć gniazda nasienne. Każdą połówkę naciąć tak aby powstał wachlarzyk, skropić octem winnym, oprószyć pieprzem cytrynowym. Na dno każdego naczynia ułożyć plaster ser. Gruszki zawinąć w plasterek szynki parmeńskiej, a całość oprószyć pieprzem cytrynowym i posypać pestkami dyni. Wstawić na 3-5 minut do nagrzanego piekarnika o temp. 200 stopni, po wyjęciu posypać listkami cytrynowego tymianku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pacpaw 18.09.2012 21:14
pomysłowe danie
Katarzyna/kate1980 15.09.2012 21:40
fajowskie
adelajda 15.09.2012 17:08
moje smaki ! super !

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak