Groszek ptysiowy

Groszek ptysiowy

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajko

    1 szt
  • mąka pszenna

    3 dkg
  • sól

  • tłuszcz do smażenia

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wszystkie składniki mieszamy. W rondlu rozgrzewamy tłuszcz. Przez sito o dużych oczkach wlewamy na rozgrzany tłuszcz ciasto. Gdy groszek będzie jasnobrązowy wyjmujemy go i odsączamy.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
cooleczka 05.01.2012 09:27
ja używam do zup, ale przyznaję że zawsze kupowałam
Brigitte 13.11.2011 12:53
Do czego używa się groszku ptysiowego???

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat