Groszek ptysiowy

Groszek ptysiowy

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    4 dag
  • masła

    3 dag
  • jajko

    1 sztuka
  • sól

    1 szczypta
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

w rondelku zagotujemy 3 łyżki wody z masłem wsypujemy mąkę i dokładnie mieszamy na małym ogniu studzimy dodajemy jajko i sól dokładnie miejsco na 30 minut na wysmarowaną masłem blachę kładziemy małą łyżką kulki ciasta obsypujemy mąką i pieczemy na jedno złoty kolor podajemy do zup

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Emilia22 18.10.2011 16:09
ciekawe

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat