Groszek ptysiowy

Groszek ptysiowy

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

kg

g

kostka

gramów

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    4 dag
  • masła

    3 dag
  • jajko

    1 sztuka
  • sól

    1 szczypta
Wyślij składniki na:
Listonic
promotion_img Reklama na dziś

Sposób przygotowania

w rondelku zagotujemy 3 łyżki wody z masłem wsypujemy mąkę i dokładnie mieszamy na małym ogniu studzimy dodajemy jajko i sól dokładnie miejsco na 30 minut na wysmarowaną masłem blachę kładziemy małą łyżką kulki ciasta obsypujemy mąką i pieczemy na jedno złoty kolor podajemy do zup

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Emilia22

18.10.2011 16:09
ciekawe

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat