groszek po francusku

groszek po francusku

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • groszek mrożony

    1 opakowanie
  • cebula dymka

    5 szt.
  • sałata zielona

    1 szt.
  • natka pietruszki

    1 pęczek
  • tymianek

    1 gałązka
  • liść laurowy

    1 szt.
  • sól

  • masło

    20 gram
  • rzeżucha

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Związać nicią kuchenną natkę pietruszki, tymianek i listek laurowy. Usunąć zewnętrzne liście sałaty i pokroić ją w paski. Cebulę obrać i posiekać.
Te składniki oraz groszek ostrożnie wymieszać w misce z masłem (pokrojonym w wiórki).
Podgrzać w rondlu 2 łyżki wody, dodać warzywa, przykryć i powoli gotować na średnim ogniu, od czasu do czasu wstrząsając garnkiem. Po 20 minutach odstawić i wyjąć związane przyprawy. Ułożyć groszek i udekorować go rzeżuchą. Można podawać np. ziemniakami i z mięsem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat