Grochówka z wkładką

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • boczek wędzony

    15 dkg
  • marchew

    2 szt
  • ziemniaki

    5 szt
  • kiełbaski

    3 szt
  • Liść laurowy suszony Prymat

    1 szt
  • zilee angielskie

    4 szt
  • majeranek

    1 łyżeczka
  • sól do smaku

  • groch

    25 łuskany
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Groch moczymy na noc. Wrzucamy do garna z wodą, wędzonym boczkiem, liściem laurowym i zielem angielskim, solimy i gotujemy. Gdy jest prawie miękki , wrzucamy pokrojone w kostkę ziemniaki, majeranek i gotujemy do miękkości. Osobno na patelni podsmażamy pokrojone w plastry kiełbaski, wrzucamy na końcu do grochówki.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Wacław 10.08.2013 11:12
moja ulubiona zupa,zamiast ziemniaków dajemy makaron
m1monika 09.04.2013 09:27
smaczna zupka :-)
Olaa 25.11.2011 08:39
uwielbiam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat