Grochówka z grzankami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • włoszczyzna

    1 szt
  • wędzony boczek

    20 dag
  • Majeranek suszony Prymat

    2 łyżki
  • masło

    3 łyżki
  • sól

    1 szczypta
  • chleb tostowy

    6 kromek
  • Liść laurowy suszony Prymat

    2 szt
  • Pieprz czarny ziarnisty Prymat

    5 ziaren
  • groch

    50 łuskany
  • Ziele angielskie całe Prymat

    7 ziaren
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Groch zalać w gamku 6 szklankami rosołu, dodać boczek, obrane, umyte i pokrojone warzywa oraz przyprawy oprócz majeranku. Gotować 50 min. Następnie wyjąć boczek i payprawy. Zupę zmiksować i jeśli jest zbyt gęsta rozcieńczyć. Boczek pokroić w kostkę, przesmażyć na maśle i dodać do zupy. Doprawić solą, pieprzem i wsypać majeranek. Przygotować grzanki, chleb pokroić w kostkę i zrumienić na maśle. Zupę podawać z grzankami.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
gosia561 14.06.2011 21:42
NIE PRZEPADAM
gosia561 14.06.2011 21:42
NIE PRZEPADAM
kotlet 23.03.2011 23:57
pyszności
szajba2 02.02.2011 15:41
fajne i konkretne
rakow2 22.10.2010 14:31
pycha
Barbara55 18.09.2010 13:55
super smak
riandja1 19.07.2010 18:10
pychotka
MAŁGORZATA108 05.06.2010 10:31
Żeby jeszcze była z dużego kotła, całkiem jak na obozie harcerskim.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat