Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Grochówka wojskowa

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

KOSC WEDZONA 1/2 kg
kiełbasa wędzona 1 laska
marchew 2 sztuki
pietruszka 1 sztuka
Majeranek suszony Prymat 1 łyżeczka
sól
pieprz
Kucharek przyprawa uniwersalna
groch 1/2 łuskany

Przepis i sposób przygotowania na: Grochówka wojskowa

Kroki postępowania

1
Marchew oraz pietruszkę ścieramy na grubej tarce.
Krok 1 - Grochówka wojskowa foto
2
Kości wędzone gotujemy. Gdy mięso zacznie odchodzić od kości wyjmujemy i do wywaru dajemy mięso. Następnie dajemy jarzyny i gotujemy ok 15 minut.
Krok 2 - Grochówka wojskowa foto
3
Groch namaczamy na noc, na drugi dzień gotujemy do miękkości, miksujemy. Groch, pokrojoną w plasterki kiełbasę dodajemy do zupy. Na koniec grochówkę doprawiamy do smaku.
Krok 3 - Grochówka wojskowa foto
4
Smacznego!
Krok 4 - Grochówka wojskowa foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

artur7 07.02.2013 13:17
pychą obiadek
kasiek 07.02.2013 13:04
nie ma to jak grochówka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak