Grochówka po bieszczadzku

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ziemniaki

    3 szt
  • marchew

    1 szt
  • seler

    1/4 szt
  • pietruszka

    1/2 szt
  • boczek wędzony

    15 dag
  • kiełbasa swojska

    25 dag
  • majeranek

    3 łyżki
  • czosnek

    2 ząbki
  • liść laurowy

    2 szt
  • ziele angielskie

    4 kulki
  • kostka rosołowa

    2 szt
  • mąka

    1 łyżka
  • groch

    1/2 (połówki)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

W ok 4 litrach wody rozpuszczamy kostki rosołowe i gotujemy .Do gotującej wody dodajemy wypłukany groch gotujemy prawie do miękkości Dodajemy starte na tarce warzywa marchewkę ,seler i pietruszkę . Gotujemy ok 15 min i dodajemy pokrojone w kosteczkę ziemniaki. Dodajemy lisć laurowy ,ziele angielskie i duzo majeranku .Doprawiamy pieprzem . Robimy zasmażkę pierwszego stopnia jasną .Dodajemy do zupy . Na patelni smażymy pokrojoną kiełbasę i boczek .Dodajemy do grochówki .Gotujemy jeszcze z 1o min i pod koniec dodajemy wyciśnięty czosnek i doprawiamy przyprawą w płynie.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Monika111 19.11.2011 09:41
lubię taką :)
Lotar 19.11.2011 08:29
apetyczna
novita26 19.11.2011 07:52
mniam mniam
iwa643 19.11.2011 07:19
Dobra gdy zimno na polu

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat