Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Grochówka Joanny

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 8 szt
marchew 3 szt
kości 400 gram
Liść laurowy suszony Prymat 4 szt
Kucharek przyprawa do potraw 2 łyżeczki
Majeranek suszony Prymat 1 łyżeczka
groch 200 łuskany
Ziele angielskie całe Prymat 4 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Grochówka Joanny

Kroki postępowania

1
Kości wędzone przepołowić na połowę . Wlać do garnka ok 2,5-3 litry wody, dodać ziele angielskie, listek laurowy, marchewkę.
Krok 1 - Grochówka Joanny foto
2
Groch dodajemy na koniec przepłukany w wodzie nie zapomnijcie o kucharku . Gotować z 60 minut . Dodać ziemniaki pokrojone w kostkę i gotować jeszcze około 15 minut, Zupę doprawić solą, pieprzem i koniecznie majerankiem.
Krok 2 - Grochówka Joanny foto
3
Zupa stygnąc zrobi się nieco gęsta. Podajemy z pieczywem u mnie to różnie bywa .
Krok 3 - Grochówka Joanny foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

norweska20 09.03.2014 13:47
bardzo lubię taką zupę
Renataj 18.04.2013 08:58
Dawno nie jadłam grochówki - ale mi narobiłaś apetytu.
Agnieszka-87-25 18.04.2013 08:12
uwielbiam grochóweczki!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak