Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Grochówka

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kości wędzone 1/2 kg
marchew 2 sztuki
pietruszka 1 sztuka
wędlina 30 dag
Majeranek suszony Prymat 2 łyżeczki
sól
pieprz
Kucharek przyprawa uniwersalna
groch 1/2 łuskany

Przepis i sposób przygotowania na: Grochówka

Kroki postępowania

1
Marchew i pietruszkę ścieramy na tarce o grubych oczkach i gotujemy w wywarze z kości wędzonych.
Krok 1 - Grochówka foto
2
Groch namaczamy na noc, gotujemy do miękkości następnie miksujemy.
Krok 2 - Grochówka foto
3
Do jarzyn dodajemy pokrojoną wędlinę, dodajemy zmiksowany groch.
Krok 3 - Grochówka foto
4
Grochówkę doprawiamy do smaku, podajemy z pieczywem.
Krok 4 - Grochówka foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

goofy9 20.06.2013 11:24
nie, groch traktuję jedynie blenderem :)
SmacznaPyza 19.06.2013 20:13
czy groch przecierasz dodatkowo przez sito ?

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak