grochowa zupa

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • boczek

    20 dag
  • kiełbasa

    20 dag
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • włoszczyzna

    troche
  • przecier pomidorowy

    3 lyzki
  • fasola biała

    1/2 kg
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

groch namocz w wodzie i odstaw na noc.włoszczyzna umyj obierz i pokrój.przełóż groch i warzywa do garnka zalej 2 l wody i gotuj na małym ogniu.podsmaż boczek oraz kiełbasę które dodaj do zupy.na samym końcu dopraw zupę do smaku sola i pieprzem i dodaj przecier pomidorowy.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Hanna5 05.05.2012 14:27
pycha

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat