Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Grilowany schab w wiśniówce

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Mięso

schab bez kości 4 plastry

marynata

suszone pomidory 5 sztuk
koncentrat pomidorowy 1 pełna łyżeczka
ząbek czosnku 1 mały
oliwa 2 łyżki
Chili pieprz cayenne mielone Prymat odrobina
wiśniówka 3-4 łyżki
Pieprz ziołowy mielony Prymat

Porada

Przepis na buraczki - buraczki z żurawiną i octem balsamicznym.

Przepis i sposób przygotowania na: Grilowany schab w wiśniówce

Schab kroimy na plastry 1,5-2 cm.
Każdy plaster lekko rozbijamy . Robimy marynatę.
Pomidory suszone z zalewy siekamy , dadajemy oliwę, rozgnieciony czosnek , pieprz ziołowy ,koncentrat pomidorowy, chili i wiśniówkę.
Wszystko dokładnie blendujemy. Na rozbity schab nakładamy marynatę. Mięso smarujemy z jednej i drugiej strony. Przekładamy je na głęboki talerz i przykrywamy folią.
Marynujemy minimum 2 godziny. Po zamarynowaniu mięsa grilujemy je z każdej strony ok . 5 minut.
Podajemy na liściu sałaty z buraczkami .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

berys18 18.05.2016 08:30
ciekawy pomysł
IKrakowianka 17.05.2016 20:25
pyszne mięsko
w mojej kuchni 17.05.2016 20:22
same pyszności
krokus 17.05.2016 19:33
musi ciekawie smakować

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak