Przepis i sposób przygotowania na: Grilowana polenta po śródziemnomorsku - 2 smaki
Kroki postępowania
Zmniejszyć ogień i powoli wsypywać kaszę kukurydzianą cały czas mieszając. Gotować kilka -kilkanaście minut *
*podczas robienia polenty najlepiej postępować wg wskazówek na opakowaniu,gdyż w sprzedaży dostępne są różne kaszki kukurydziane, niektóre są już odpowiednio przygotowane na parze, inne w stanie surowym tylko po przemiale; polentę można zrobić też z mąki kukurydzianej wtedy trzeba ją gotować na małym ogniu przez około 40 minut pod przykryciem i mieszając co jakiś czas.
Jeśli chcecie ominąć ten punkt można kupić też gotową polentę;
Będą potrzebne do farszu,ale o tym za chwilę;
Połowę wyciętych rombów owinąć plastrem szynki parmeńskiej przed grilowaniem, tak jak na zdjęciu;
* w sezonie można użyć grilowanych borowików, wtedy smak jest naprawdę wyjątkowy;