Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

grilowana pierś z kurczaka

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pierś z kurczka 1 duża
posiekane listki tymianku w/g gustu
Marynata do mięs klasyczna Prymat 3 łyżeczki
ryż jaśminowy 100 gr
oliwa 4 łyżki
sezam czarny do posypania

Przepis i sposób przygotowania na: grilowana pierś z kurczaka

Kroki postępowania

1
pierś z kurczaka umyć i podzielić na pół
do miseczki wsypać marynatę klasyczna ,dolać oliwę z oliwek
Krok 1 - grilowana pierś z kurczaka foto
2
dodać listki tymianku
Krok 2 - grilowana pierś z kurczaka foto
3
mięso przełożyć do marynaty ,miskę owinąć folią spożywczą i odstawić na co najmniej 5 godz.
Krok 3 - grilowana pierś z kurczaka foto
4
grilować
podawać z ryżem jaśminowym posypany czarnym sezamem
Krok 4 - grilowana pierś z kurczaka foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 07.08.2014 22:38
bardzo fajna pierś
gosia561 05.08.2014 14:49
apetycznie złocista
lara 01.08.2014 15:51
ciekawa propozycja
Kolorowa 01.08.2014 14:20
ładnie podana ;)
adelajda 01.08.2014 09:48
dobra przekąska -:)
engie23 01.08.2014 09:29
pyszności :)
Noruas 01.08.2014 08:55
apetyczny grill
Pyszota 01.08.2014 08:53
NA PEWNO PYSZNA
Edith85 01.08.2014 08:50
smakowite mięsko
2milutka 01.08.2014 08:40
wygląda apetycznie!
Pietruszka 01.08.2014 08:13
wygląda przepysznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak