Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Grillowe zawijańce

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pierś z kurczaka 1 sztuka
boczek 20-30 dag
piwo 1 szklanka
oliwa 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Grillowe zawijańce

Przygotowaną wcześniej pierś z kurczaka kroimy w centymetrowe paski( około 1 cm x 5 xm). Przekładamy je następnie do miski, dodajemy pieprz czarny mielony, przyprawę do grilla, oliwę i piwo. Mięso dokładnie pokrywamy marynatą i odstawiamy na co najmniej 3 godziny do lodówki. Boczek kroimy w plasterki. Wcześniej przygotowane kawałki piersi z kurczaka zawijamy w plasterki boczku, spinamy je wykałaczką i grillujemy przez kilka- kilkanaście minut tak, żeby pierś w środku nie była surowa. Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

olkaaa 01.02.2014 10:41
bardzo fajne
Wafelek2601 22.10.2013 19:13
Są przepyszne!
IKrakowianka 06.08.2013 14:22
superowy pomysł
adelajda 03.08.2013 22:31
ja poproszę o porcyjkę
Iwusia 10.07.2013 22:50
ale to musi być dobre
aisoglam 10.07.2013 18:12
Pyszności :)
gosia56 09.07.2013 12:58
super takie zawijance
Katarzyna59 09.07.2013 08:24
apetycznie wyglądają
mela25 09.07.2013 07:49
bardzo smaczny
pycia9 09.07.2013 07:21
super na tą porę roku
iwi 09.07.2013 07:16
Tylko pałaszować takie jadło.
gusia1000 09.07.2013 00:06
Tylko takie coś robić.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak