Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Grillowany tuńczyk w marynacie koperkowej

5.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ryba

tuńczyk
700 g

marynata

oliwa
2 łyżki
koperek
3 łyżeczki
sól do smaku
Sklep Prymat
Pieprz czarny mielony Prymat
1/2 łyżeczki
Sklep Prymat

dodatkowo

cytryna
4 plastry
mix sałat
100 g

Przepis i sposób przygotowania na: Grillowany tuńczyk w marynacie koperkowej

Filety z tuńczyka myję następnie kroję na 4 części po ok 200 g każdy. Osuszam ręcznikiem papierowym.

Następnie robię marynatę. Wszystkie składniki marynaty łącze ze sobą.

Tuńczyka smaruję marynatą z obu stron. Następnie wstawiam do lodówki na ok 30 min.

Na rozgrzaną patelnię grillową wykładam rybę. Grilluję z obu stron po ok 2 min.

Podaję z cytryną i mixem sałat.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak