Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Grillowany tuńczyk w marynacie koperkowej

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ryba

tuńczyk 700 g

marynata

oliwa 2 łyżki
koperek 3 łyżeczki
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat 1/2 łyżeczki

dodatkowo

cytryna 4 plastry
mix sałat 100 g

Przepis i sposób przygotowania na: Grillowany tuńczyk w marynacie koperkowej

Filety z tuńczyka myję następnie kroję na 4 części po ok 200 g każdy. Osuszam ręcznikiem papierowym.

Następnie robię marynatę. Wszystkie składniki marynaty łącze ze sobą.

Tuńczyka smaruję marynatą z obu stron. Następnie wstawiam do lodówki na ok 30 min.

Na rozgrzaną patelnię grillową wykładam rybę. Grilluję z obu stron po ok 2 min.

Podaję z cytryną i mixem sałat.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak