Grillowany tuńczyk w marynacie koperkowej

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

ryba

  • tuńczyk

    700 g

marynata

  • oliwa

    2 łyżki
  • koperek

    3 łyżeczki
  • sól do smaku

  • Pieprz czarny mielony Prymat

    1/2 łyżeczki

dodatkowo

  • cytryna

    4 plastry
  • mix sałat

    100 g
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Filety z tuńczyka myję następnie kroję na 4 części po ok 200 g każdy. Osuszam ręcznikiem papierowym.

Następnie robię marynatę. Wszystkie składniki marynaty łącze ze sobą.

Tuńczyka smaruję marynatą z obu stron. Następnie wstawiam do lodówki na ok 30 min.

Na rozgrzaną patelnię grillową wykładam rybę. Grilluję z obu stron po ok 2 min.

Podaję z cytryną i mixem sałat.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat