Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Grillowany słodko-pikantny kurczak

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

udka kurczaka 6 szt
udziec z kurczaka 6 szt
sos słodko-kwaśny 4 łyżki
Papryka słodka mielona Prymat 4 łyżki
Przyprawa do kurczaka złocista skórka Prymat 2 łyżki
olej roślinny 50 ml
Chili pieprz cayenne mielone Prymat 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Grillowany słodko-pikantny kurczak

Kurczaka dokładnie myjemy i suszymy ręcznikiem papierowym. Polewamy kurczaka olejem i doprawiamy papryką, pieprzem, przyprawą do kurczaka oraz sosem słodko kwaśnym. Rozpalamy grilla i grillujemy około 25 minut. Po 12-13 minut na stronę. Jeżeli nie mamy grilla robimy go na grillu w piekarniku (termoobieg 180 C) 40 minut (20 minut na stronę).

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 24.08.2015 09:32
smaczne mięsko
Jagódka77 14.08.2015 21:07
bardzo lubię takie mięsko
agnieszka214 09.08.2015 21:20
Nie ma jak fajne miesko

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak