Grillowany słodko-pikantny kurczak

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • udka kurczaka

    6 szt
  • udziec z kurczaka

    6 szt
  • sos słodko-kwaśny

    4 łyżki
  • Papryka słodka mielona Prymat

    4 łyżki
  • przyprawa do kurczaka

    2 łyżki
  • olej roślinny

    50 ml
  • Chili pieprz cayenne mielone Prymat

    3 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kurczaka dokładnie myjemy i suszymy ręcznikiem papierowym. Polewamy kurczaka olejem i doprawiamy papryką, pieprzem, przyprawą do kurczaka oraz sosem słodko kwaśnym. Rozpalamy grilla i grillujemy około 25 minut. Po 12-13 minut na stronę. Jeżeli nie mamy grilla robimy go na grillu w piekarniku (termoobieg 180 C) 40 minut (20 minut na stronę).

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Ela15 24.08.2015 09:32
smaczne mięsko
Jagódka77 14.08.2015 21:07
bardzo lubię takie mięsko
agnieszka214 09.08.2015 21:20
Nie ma jak fajne miesko

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat