Grillowany schab z pomidorową salsą

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

mięso

  • kotlety schabowe

    2 szt
  • Papryka słodka mielona Prymat

  • papryka ostra mielona

  • czosnek granulowany

  • sól

  • pieprz

  • estragon

  • olej

salsa pomidorowa

  • pomidory

    2 szt
  • cebula czerwona

    1/2 szt
  • czosnek granulowany

    1-2 ząbki
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • oliwa

    1-2 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kotlety rozbić na cienkie plastry. Oprószyć z obu stron przyprawami - ilość wg uznania. Wklepać przyprawy. Posmarować olejem. Odstawic na dwie-trzy godziny do lodówki. Po tym czasie układać an grillu i piec z obu stron. Można je równiez przygotować na patelni grillowej.
Pomidory obrać ze skórki, pokroić w kostkę, dodać pokrojoną cebulę oraz przeciśnięty przez praskę czosnek. Doprawić solą i pieprzem. Dodać oliwę i wymieszać. Podawać jako dodatek do kotletów.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
marcia7 23.07.2015 16:38
fajna taka lekka salsa

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat