Składniki
kg
kostka
g
gramów
gniazd
mała łyż.
duża łyż.
ml
dużej łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
Ryba
-
pstrąg łososiowy
300 gram -
sos sojowy
1/2 łyżka -
sok z cytryny
1 łyżka -
olej rzepakowy
1 łyżka -
sól do smaku
-
Pieprz czarny mielony Prymat
1 szczypta
Sałatka
-
kuskus
100 gram -
papryka czerwona
1/2 sztuka -
cebula
1/4 sztuka -
zielona fasolka szparagowa
150 gram -
olej rzepakowy
1 łyżka -
sok z cytryny
1 łyżka -
natka pietruszki
1/2 pęczka -
sól do smaku
-
Pieprz czarny mielony Prymat
1 szczypta
Sposób przygotowania
Ryba: Pstrąga podzielić na porcje. Natrzeć olejem, sosem sojowym i sokiem z cytryny. Przyprawić solą i pieprzem. Grillować na mocno rozgrzanym grillu (lub patelni grillowej) z obu stron na złoty kolor po około 2 minuty, z każdej strony, zaczynając od strony skóry. Podawać od razu po przygotowaniu z sałatką z kuskus.
Pstrąga będzie najsmaczniejszy jeśli będziemy grillować go krótko na dobrze rozgrzanej patelni lub grillu. Zbyt długo trzymany na ogniu będzie suchy i niesmaczny.![]()
Komentarze (16)
Nie masz konta? Zarejestruj się
Załaduj więcej komentarzy (6)