Grillowany mintaj

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filet z mintaja

    200 g
  • Przyprawa do ryb z nutą cytryny Prymat

    1 łyżeczka
  • Pieprz biały mielony Prymat

    1/4 łyżeczki
  • oliwa

    1 łyżka
  • sok z cytryny

    1 łyżeczka
  • mąka

    3-4 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mintaja rozmrozić ,umyć i osuszyć ręcznikiem papierowym .Skropić oliwą z oliwek ,sokiem z cytryny . Posypać przyprawą do ryb i pieprzem . Odłożyć na 30 minut do lodówki do zamarynowania .Wyjąć p tym czasie i oprószyć mąką, włożyć na rozgrzaną patelnię grillową lub elektrycznego grilla . Grillować po 3 minuty z każdej strony . Podawać jako dodatek do drugiego dania lub z pieczywem , do kanapek .Gotową rybę skropić sokiem z cytryny .

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Edita 02.06.2017 10:59
czas na grila
Bożena Matuszczyk 23.05.2017 13:43
Pyszna ,kusząca rybka.;)
bertpvd 22.05.2017 23:32
Smaczna rybka

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat