Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Grillowany mintaj

2.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

filet z mintaja 200 g
Przyprawa do ryb z nutą cytryny Prymat 1 łyżeczka
Pieprz biały mielony Prymat 1/4 łyżeczki
oliwa 1 łyżka
sok z cytryny 1 łyżeczka
mąka 3-4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Grillowany mintaj

Mintaja rozmrozić ,umyć i osuszyć ręcznikiem papierowym .Skropić oliwą z oliwek ,sokiem z cytryny . Posypać przyprawą do ryb i pieprzem . Odłożyć na 30 minut do lodówki do zamarynowania .Wyjąć p tym czasie i oprószyć mąką, włożyć na rozgrzaną patelnię grillową lub elektrycznego grilla . Grillować po 3 minuty z każdej strony . Podawać jako dodatek do drugiego dania lub z pieczywem , do kanapek .Gotową rybę skropić sokiem z cytryny .

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Edita 02.06.2017 10:59
czas na grila
Bożena Matuszczyk 23.05.2017 13:43
Pyszna ,kusząca rybka.;)
bertpvd 22.05.2017 23:32
Smaczna rybka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak