grillowany łosoś z warzywami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • marchew

    1 szt.
  • seler naciowy

  • por

  • bulion warzywny

    1/2 l.
  • łosoś filet

    1/2 kg.
  • sól i pieprz

  • koperek

  • śmietana kwaśna

    1/3 szkl.
  • folia aluminiowa

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

warzywa umyć,marchew obrać seler i por oczyścić i pokroić w cienkie długie paski,w rondelku zagotować bulion wrzucić warzywa i gotować na małym ogniu przez 3min.osączyć warzywa,filet z ryby umyć przekroić wzdłuż na połowę doprawić solą i pieprzem,na 4 kawałkach folii aluminiowej układać porcję warzyw na nie rybę i na wierzch posiekany koperek i łyżkę kwaśnej śmietany podlać 3 łyżkami wywaru z warzyw ciasno zawinąć i upiec na rozgrzanym grillu przez ok.20-30min.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Wacław 28.09.2012 09:26
pyszna rybka ,mniam
jeta72 07.12.2011 14:48
smaczne
Kamila/kami007 21.11.2011 18:05
ciekawe
Iwona51 21.11.2011 08:49
smaczne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat