Grillowany łosoś podany z grillowanymi warzywami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

O tej porze roku warzywa i owce są najlepsze, królują w mojej kuchni. Dziś na obiad przygotowałam bardzo pyszne lekkie danie, grillowany łosoś podany z grillowanymi warzywami.

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

Warzywa

  • łosoś

    150 dag
  • fasola zielona

    10 dag
  • papryka

    200 dag
  • marchewka

    10 dag
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

1. Łososia myjemy, następnie osuszamy ręcznikiem papierowym. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.

2. Z selera i marchewki robimy frytki.

3. Fasolkę szparagową myjemy, następnie parzymy przez około 5 minut.

4. Na rozgrzanej patelni grillowej, grillujemy łososia z każdej strony kilka minut.

5. Na rozgrzaną patelnię wylewamy łyżkę oleju następnie grillujemy warzywa: marchewkę, paprykę, seler z dodatkiem świeżego tymianku. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.

6. Na talerzu układamy rukolę, warzywa grillowane, rzodkiewkę, pomidorki koktajlowe i łososia. Całość doprawiamy świeżo mielonym pieprzem i oliwą z oliwek.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat