Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Grillowany łosoś norweski z sałatką z awokado, arbuza i kiełków słonecznika

Stefan Sikora
Prowadzący
Stefan Sikora
TVN
5.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

oliwy z oliwek
100 ml
Grill przyprawa ziołowa Prymat
1 sztuka
Sklep Prymat
Marynata do mięs klasyczna Prymat
1 sztuka
Sklep Prymat
kolendry Prymat
1 łyżeczka
sok z cytryny
- -
sok z limonki
- -
kiełków słonecznika
100 g
pokrojonej czerwonej cebuli
1 sztuki
awokado
arbuz
400 g
łosoś filet
600 g
lód
1 główka

Przepis i sposób przygotowania na: Grillowany łosoś norweski z sałatką z awokado, arbuza i kiełków słonecznika

Opłukanego i dobrze wysuszonego łososia norweskiego ułożyć na tacce aluminiowej i upiec na grillu. Następnie rybę ostudzić i zalać marynatą przygotowaną z oliwy, przyprawy grill ziołowy Prymat, marynacie klasycznej Prymat, soku z limonki i kolendry.

Umytą sałatę delikatnie wymieszać z kiełkami, cebulą i pokrojonym w grube słupki arbuzem. Awokado pokroić w grubsze paski, zalać sokiem z cytryny i dekoracyjnie ułożyć na wierzchu sałatki. Do dania dodać kawałki aromatycznego łososia i całość skropić pozostałą marynatą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

AgaS10 24.01.2011 20:14
Pycha:)
szajba2 07.12.2010 15:39
łosoś ok ale sałatka nie bardzo mi odpowiada a już najmniej kiełki
patusia 18.11.2010 00:38
Uwielbiam łososia :)
Magdalena80 19.10.2010 00:00
pyszności
linka1312 16.09.2010 21:55
brzmi i smakuje wysmienicie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak