Składniki
kostka
g
kg
gramów
gniazda
gniazd
ml
duża łyż.
dużej łyż.
mała łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
oliwy z oliwek
100 ml -
Grill przyprawa ziołowa Prymat
1 sztuka -
Marynata do mięs klasyczna Prymat
1 sztuka -
kolendry Prymat
1 łyżeczka -
sok z cytryny
- - -
sok z limonki
- - -
kiełków słonecznika
100 g -
pokrojonej czerwonej cebuli
1 sztuki -
awokado
-
arbuz
400 g -
łosoś filet
600 g -
lód
1 główka
Przepis i sposób przygotowania Grillowany łosoś norweski z sałatką z awokado, arbuza i kiełków słonecznika
Umytą sałatę delikatnie wymieszać z kiełkami, cebulą i pokrojonym w grube słupki arbuzem. Awokado pokroić w grubsze paski, zalać sokiem z cytryny i dekoracyjnie ułożyć na wierzchu sałatki. Do dania dodać kawałki aromatycznego łososia i całość skropić pozostałą marynatą.
Komentarze (5)