odc. 5 Przepis dnia

Grillowany łosoś norweski z sałatką z awokado, arbuza i kiełków słonecznika

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Stefan Sikora
Prowadzący
Stefan Sikora
Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • oliwy z oliwek

    100 ml
  • przyprawy grill ziołowy Prymat

    1 sztuka
  • marynata klasyczna Prymat

    1 sztuka
  • kolendry Prymat

    1 łyżeczka
  • sok z cytryny

    - -
  • sok z limonki

    - -
  • kiełków słonecznika

    100 g
  • pokrojonej czerwonej cebuli

    1 sztuki
  • awokado

  • arbuz

    400 g
  • łosoś filet

    600 g
  • lód

    1 główka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Opłukanego i dobrze wysuszonego łososia norweskiego ułożyć na tacce aluminiowej i upiec na grillu. Następnie rybę ostudzić i zalać marynatą przygotowaną z oliwy, przyprawy grill ziołowy Prymat, marynacie klasycznej Prymat, soku z limonki i kolendry.

Umytą sałatę delikatnie wymieszać z kiełkami, cebulą i pokrojonym w grube słupki arbuzem. Awokado pokroić w grubsze paski, zalać sokiem z cytryny i dekoracyjnie ułożyć na wierzchu sałatki. Do dania dodać kawałki aromatycznego łososia i całość skropić pozostałą marynatą.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
AgaS10 24.01.2011 20:14
Pycha:)
szajba2 07.12.2010 15:39
łosoś ok ale sałatka nie bardzo mi odpowiada a już najmniej kiełki
patusia 18.11.2010 00:38
Uwielbiam łososia :)
Magdalena80 19.10.2010 00:00
pyszności
linka1312 16.09.2010 21:55
brzmi i smakuje wysmienicie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat