Grillowany łosoś norweski w marynacie orzechowej

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filet z łososia

    4x160 g
  • czosnek

    1 ząbek
  • orzechy włoskie

    4 łyżki
  • parmezan starty

    1 łyżka
  • Sól czosnkowa jodowana Prymat

    do smaku
  • Pieprz czarny Prymat w młynku

    do smaku
  • masło

    2 łyżki
  • estragon

    2 łyżki
  • oliwa

    4 łyżki
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

    1 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Estragon zmiksować z orzechami, oliwą z oliwek, serem parmezan i czosnkiem. Do powstałej masy dodać bułkę tartą oraz masło i dokładnie utrzeć. Łososia oprószyć solą i świeżo mielonym pieprzem, a następnie delikatnie posmarować oliwą z oliwek. Rybę delikatnie zgrillować z obu stron, na wierzchnią część nałożyć orzechowe pesto, przykryć grilla folią aluminiową, a następnie dopiec łososia. Tak przygotowanego łososia norweskiego podawać z grillowanymi pomidorami oraz bukietem sałat z oliwą z oliwek i sokiem z cytryny.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Adamorek 24.04.2014 10:28
ciekawa marynata
bietka 07.05.2013 14:18
od patrzenia na niego ślinka cieknie :)
arbuzowo 25.04.2013 20:50
kolejny fajny pomysł na łososia
joanna__s 25.04.2013 20:34
Rewelacja.Taką rybę uwielbiam. Do tego tak dobrze przyprawioną.
adelajda 25.04.2013 15:41
wow ! łosoś z grilla to moje smaki !
2milutka 25.04.2013 13:32
pychotka!!!
Anna133 25.04.2013 12:17
wspaniałe :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat