Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Grillowany indyk z szafranowym aioli

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z indyka 500 g
żółtko jajek 1
sok z cytryny
oliwa 1/2 szklanki
czosnek 2 ząbki
sól do smaku
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Grillowany indyk z szafranowym aioli

Kroki postępowania

1
Do miski wbić żółtko, dodać przeciśnięty przez praskę czosnek.
Krok 1 - Grillowany indyk z szafranowym aioli foto
2
Energicznie mieszać stopniowo dodając oliwę. mieszać, aż zgęstnieje, dodać szafran, sok z cytryny, sól i pieprz.
Krok 2 - Grillowany indyk z szafranowym aioli foto
3
Mięso pokroić w cienkie pasy, włożyć do miski z aioli, odstawić do lodówki na minimum godzinę.
Krok 3 - Grillowany indyk z szafranowym aioli foto
4
Patyczki do szaszłyków namoczyć w zimnej wodzie. Zamarynowane mięso nabijać wzdłuż na patyczki i układać na ruszcie. Grillować po kilka/kilkanaście minut z każdej strony.
Krok 4 - Grillowany indyk z szafranowym aioli foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bertpvd 08.05.2015 11:15
pyszne danie :)
kloruś 07.05.2015 14:53
chętnie bym się poczęstowała!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak