Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

GRILLOWANY FILET Z MORSZCZUKA

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

Marynata

oliwa 4 łyżki
sok z cytryny 4 łyżeczki
sól 1 łyżeczka
Przyprawa do ryb i owoców morza Prymat 1 łyżka

Lista składników

filet z morszczuka 4 szt

Porada

Pamiętajmy, żeby nie pozostawiać ryby w marynacie dłużej niż 45 minut.

Przepis i sposób przygotowania na: GRILLOWANY FILET Z MORSZCZUKA

Do oliwy dodajemy sok z cytryny, sól oraz przyprawę do ryb i dokładnie mieszamy. Ryby nacieramy marynatą, zamykamy szczelnie w plastikowym pojemniczku na ok. 30 minut.
Zamarynowanego morszczuka układamy na specjalnej tacce do grillowania i pieczemy przez ok. 7 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak