Grillowany filet z łososia norweskiego z whisky

Grillowany filet z łososia norweskiego z whisky

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • whisky

    50 ml
  • miód

    2 łyżki
  • olej słonecznikowy

    2 łyżki
  • krem chrzanowy Smak

    do smaku
  • cynamon Prymat

    do smaku
  • filet z łososia

    4x160 g
  • woda

    0,5 (gorąca)
  • Liść laurowy suszony Prymat

    2 szt
  • Goździki całe Prymat

    6 szt
  • Ziele angielskie całe Prymat

    5 ziaren
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Grillowany filet z łososia norweskiego z whisky

Przyprawy zmielić w młynku, wymieszać z miodem, gorącą wodą i olejem, a następnie ostudzić i dodać whisky. Łososia ze skórą i bez ości ułożyć skórą do dołu, natrzeć go marynatą, przykryć i odstawić do lodówki na minimum 4 godziny. Łososia grillować na aluminiowej tacce lub na lekko natłuszczonym olejem ruszcie do ryb. Podczas grillowania stopniowo nakładać na rybę resztę marynaty. Tak przygotowanego łososia podawać z Kremem chrzanowym, świeżo wyciskanym sokiem z jabłek i odrobiną Cynamonu mielonego Prymat.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

bietka 07.05.2013 14:20
ale pyszności :)
marcia7 25.04.2013 11:47
super polewka:)
Marcin9 25.04.2013 11:02
mmm i znowu łosoś, poezja :)
Janina 25.04.2013 10:37
Bardzo smaczne
msmors 25.04.2013 10:35
super przepis

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat