Grillowany filet z indyka w pomidorach - na ostro

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

Lista składników

  • filet z indyka

    300-350 g
  • sól do smaku

  • Zioła prowansalskie suszone Prymat

    do oprószenia

marynata

  • sos pomidorowy

    5 łyżek
  • sos

    4 łyżki sosu tajskiego ostrego
  • Zioła prowansalskie suszone Prymat

    2 szczypty
  • oliwa

    1 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso myjemy, osuszamy i nacieramy odrobinę solą. Do miseczki przekładamy sos pomidorowy i tajski, dodajemy zioła i oliwę i mieszamy. Do marynaty wkładamy mięso, dokładnie go w niej obtaczamy i odstawiamy na 3 godziny do lodówki. Następnie mięso grillujemy na rozgrzanym grillu lub patelni grillowej po 8 minut z dwóch stron - oprószamy mięso dodatkowo delikatnie ziołami po przewróceniu mięska na grillu.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (12)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
dollce 02.04.2015 09:58
Świetna propozycja
anka1988 10.01.2015 21:18
Lubie ostre smaki, taki filecik, musi być pyszny!
jasiek 30.10.2014 14:11
pyszny pomysł
sylwia_sl 25.10.2014 16:37
aetycznie wygląda więc z chęcią bym zjadła takie mięsko
Hrabina w kuchni 24.10.2014 21:36
Smakowity kąsek.
Konczi 24.10.2014 19:12
dziękuje :)) polecam grillowane filety zawsze szybko znikają :)
Adam/ZUB3R 24.10.2014 19:12
smacznie i zdrowo
fotoviderek 24.10.2014 18:25
Pyszności dla podniebienia :)
Christopher 24.10.2014 17:45
Smaczne mięsko.
Malinka 24.10.2014 17:21
Wygląda bardzo apetycznie :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat