Grillowany Camembert, dziki ryż z kuminem i czereśnie z lubczykiem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • camembert

    120 g
  • ryż dziki

    50 g
  • anyż gwiazdki

    3 sztuki
  • kumin

    1 łyżeczka
  • czereśnie

    100 g
  • czosnek ząbki

    1 sztuka
  • lubczyk świeży

    1 łyżka
  • masło do smażenia

  • oliwa

  • sól i pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Dziki ryż gotujemy w osolonej wodzie z anyżem i kuminem przez 20-25 minut.
Czereśnie drylujemy i smażymy na maśle przez minutę. Dodajemy posiekany czosnek, lubczyk i doprawiamy solą oraz pieprzem
Camembert skrapiamy oliwą i grillujemy na bardzo dobrze rozgrzanej patelni grillowej po około 2 minuty z każdej strony.
Smacznego :) ! Bon Appetit :) !

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Wiktoria29 17.07.2015 16:30
ciekawa propozycja
Monika-twin 17.07.2015 14:30
Fajnie wygląda, dziki ryż super!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat