Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Grillowany bakłażan

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

Lista składników

bakłażan 2 szt
sól

Marynata

olej rzepakowy 4 łyżki
chilli 1/2 łyżeczki
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżeczka
Pieprz czarny mielony Prymat 1/2 łyżeczki
sól 1/2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Grillowany bakłażan

Z bakłażana odcinamy końcówki i kroimy wzdłuż na plastry o grubości około 0,5 cm. Każdy plaster obsypujemy z obu stron solą i odstawiamy na ok. 15 minut, gdy ocieknie wycieramy do sucha papierowym ręcznikiem. Składniki marynaty mieszamy i smarujemy plastry bakłażana z obu stron. Grillujemy z obu stron do chwili aż pojawią się charakterystyczne, brązowe paski..

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IwonaKa 29.09.2015 20:44
nigdy nie jadłam bakłażana,muszę spróbować
Bernadeta1 08.09.2015 17:29
szybkie i smaczne jedzonko
bertpvd 02.09.2015 09:55
pyszności !
Habibi 02.09.2015 09:04
Ostatnio często sobie taką ucztę robię - niestety reszta rodzinki nie gustuje w bakłażanach ... Ja co prawda jestem na nie uczulona, więc na raz dużo zjeść nie mogę, ale zupełnie zrezygnować bym z nich nie mogła ;)
Maridka19 02.09.2015 08:35
I ja też pyszne są grillowane bakłażany .
Ania67 01.09.2015 23:31
wprost za takim przepadam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak