Grillowane żeberka

Grillowane żeberka

Czas przygotowania:
powyżej 1h

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • żeberka

    80 dag
  • cykoria

    2-3 sztuki
  • oliwa

    100 mililitrów
  • miód

    2-3 łyżki
  • Musztarda miodowa Prymat

    2-3 łyżki
  • ocet balsamiczny

    1 łyżka
  • Grill przyprawa ziołowa Prymat

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Żeberka podziel na porcje. Oprósz przyprawą do grilla, skrop octem balsamicznym wymieszanym z jedną łyżką miodu. Odstaw na 12 godzin w chłodne miejsce.

Musztardę zmiksuj z oliwą i z pozostałym miodem. Cykorię podziel na ćwiartki. Grilluj razem z żeberkami do miękkości. Podawaj skropioną sosem miodowo-musztardowym.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat