Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Grillowane żeberka

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

żeberka wieprzowe 1/2 kg
keczup 3 łyżki
miód płynny 2 łyżki
czosnek 2 ząbki
sos sojowy 2 łyżki
Chili pieprz cayenne mielone Prymat 1/2 łyżeczki
Sól czosnkowa jodowana Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Grillowane żeberka

Żeberka oczyszczamy z tkanki tłuszczowej i błon. Miód mieszamy z keczupem, sosem sojowym, posiekanym czosnkiem, pieprzem cayenne. Wkładamy do marynaty żeberka. Zostawiamy w lodówce na kilka godzin. Następnie grillujemy z każdej strony do uzyskania oczekiwanego stopnia wypieczenia, solimy solą czosnkową wedle uznania.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak