Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Grillowane szaszłyki z kiełbasą i pieczarkami

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kiełbasa, np toruńska 2 pałki
pomidor 2 szt
papryka 1 szt
pieczarki 5-6 szt
cytryna 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Grillowane szaszłyki z kiełbasą i pieczarkami

Kiełbasę kroimy na mniejsze kawałki i nacinamy w poprzek. Oczyszczoną paprykę kroimy na mniejsze kawałki, pomidory w ósemki. Jeśli mamy dość duże pieczarki, przekrawamy je na pół. Cytrynę kroimy na cieniutkie półplasterki.

Nabijamy składniki kolejno na patyczki do szaszłyków. Pieczemy na grillu przez około 20 minut, od czasu do czasu je obracając. Super smakują np. z sosem czosnkowym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ola1984 04.09.2013 07:25
Pyszne szaszłyki :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak