Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Grillowane szaszłyki

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

baranina 500 gram
papryka czerwona 1 sztuka
cebula 1 sztuka
ser feta 1 opakowanie
oliwa 3 łyżka
czosnek 3 ząbki
sok z cytryny 1 łyżka
Pieprz czarny mielony Prymat 1 szczypta
sól do smaku 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Grillowane szaszłyki

Z oleju, soku z cytryny oraz przypraw robimy marynatę. Wkładamy do niej mięso na 30 minut. Warzywa obieramy, kroimy na plasterki. Na długie wykałaczki nadziewamy na przemian składniki. Grillujemy na małym ogniu przez 30 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak