grillowane skrzydełka drobiowe z morelową glazurą

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • skrzydełka kurczaka

    1/2 kg.
  • cebula

    mała
  • czosnek

    2 ząbki
  • papryczka chilli

    1 szt.
  • konfitura morelowa

    10 dkg.
  • ocet balsamiczny

    2 łyżki
  • sól

  • olej

  • ketchup

    3 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

cebulę i czosnek obrać drobno posiekać,papryczkę umyć przekroić na połowę,usunąć nasiona także posiekać i dodać do cebuli z czosnkiem wymieszać dodać konfiturę morelową,ketchup i ocet balsamiczny dokładnie połączyć ze sobą i przełożyć przygotowaną glazurę do rondelka a następnie zagotować ją doprawić do smaku solą wystudzić i podzielić na dwie części,skrzydełka oczyścić umyć osuszyć i posmarować połową glazury przykryć odstawić w chłodne miejsce na ok.2 godz.po tym czasie kłaść na rozgrzany i posmarowany ruszt co jakiś czas obracając i smarując pozostałą glazurą upiec na złoty kolor.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Wafelek2601 10.10.2012 10:16
Wyśmienite
Ewelina38 14.03.2012 18:34
ależ tęsknię za takim mięskiem... takim grillowanym na świeżym powietrzu.....
Teresa19 24.11.2011 17:07
bardzo dobre

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat