grillowane pulpety rybne

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filet z dowolnej ryby

    1/2 kg.
  • cebula dymka

    2 szt.
  • koperek

    po 1/2 pęczka
  • jajko

  • sok z cytryny

    2 łyżki
  • bułka tarta pikantna

    9 łyżek
  • sól i pieprz

  • olej

  • bazylia

    1/2 pęczka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

ryby umyć i ugotować ok.10min.wyjąć osuszyć na papierowym ręczniku,dymkę i zioła umyć i posiekać,rybę pognieść widelcem włożyć do miski dodać jajko,zioła,dymkę,sok z cytryny i połowę tartej bułki następnie wyrobić na jednolitą masę i formować pulpeciki obtaczać je w pozostałej bułce tartej i grillować na brzegach posmarowanego olejem rusztu przez 5min.co jakiś czas obrócić.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Wafelek2601 28.10.2012 09:02
Muszą być pyszne
Motorek 21.11.2011 12:10
smaczne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat