Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

grillowane pulpety rybne

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

filet z dowolnej ryby 1/2 kg.
cebula dymka ze szczypiorkiem 2 szt.
koperek po 1/2 pęczka
jajko
sok z cytryny 2 łyżki
bułka tarta pikantna 9 łyżek
sól i pieprz
olej
bazylia 1/2 pęczka

Przepis i sposób przygotowania na: grillowane pulpety rybne

ryby umyć i ugotować ok.10min.wyjąć osuszyć na papierowym ręczniku,dymkę i zioła umyć i posiekać,rybę pognieść widelcem włożyć do miski dodać jajko,zioła,dymkę,sok z cytryny i połowę tartej bułki następnie wyrobić na jednolitą masę i formować pulpeciki obtaczać je w pozostałej bułce tartej i grillować na brzegach posmarowanego olejem rusztu przez 5min.co jakiś czas obrócić.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wafelek2601 28.10.2012 09:02
Muszą być pyszne
Motorek 21.11.2011 12:10
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak