Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

grillowane pomidory z boczkiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

marynata

Zioła prowansalskie suszone Prymat 1 łyżeczka
olej rzepakowy 1 łyżka
Papryka ostra mielona Prymat 1 łyżeczka

ponadto

boczek wędzony 8 plastrów
pomidor 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: grillowane pomidory z boczkiem

Przygotowujemy marynatę: wszystkie składniki ze sobą łączymy. Smarujemy nią boczek. Odstawiamy na 20 minut w chłodne miejsce. Pomidory myjemy, kroimy na plastry ok 2-3 cm. Dwa plastry boczku składamy na krzyż na środek dajemy plaster pomidora. Owijamy boczkiem pomidora. Robimy tak do wykończenia składników. Grillujemy na rozgrzanym ruszcie z obu stron.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

MAR3STA 05.07.2016 22:14
fajny pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak