Grillowane polędwiczki wieprzowe

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

Skałdniki

  • polędwiczki wieprzowe

    1 sztuka

Marynata

  • miód gryczany

    2 łyżki
  • musztarda

    1 łyżka
  • olej

    3 łyżki
  • Gril klasyczny Prymat

    1 łyżka
  • sól

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Polędwiczkę myjemy, kroimy na grubsze plastry, za pomocą dłoni lekko rozbijamy. Składniki marynaty łączymy ze sobą i dodajemy do polędwiczki. Dokładnie mieszamy żeby marynata pokryła polędwiczki. Wstawiamy na noc do lodówki. Następnego dnia grillujemy na patelni grillowej lub grillu do miękkości mięsa.
bogusia 82
Podajemy z sosem czosnkowym.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat