Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Grillowane polędwiczki na kaszy gryczanej ze szpinakiem

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

polędwiczka 1 szt
kucharek uniwersalny
szpinak 1/2 opakowania
czosnek 2 ząbki
masło 1 łyżka
kasza 1 woreczek

Przepis i sposób przygotowania na: Grillowane polędwiczki na kaszy gryczanej ze szpinakiem

Kaszę gryczaną gotujemy według przepisu na opakowaniu wodzie z dodatkiem przyprawy uniwersalnej. Po ugotowaniu odcedzamy i odstawiamy. Szpinak świeży myjemy. Polędwiczkę kroimy w plastry doprawiamy solą ziołową i grillujemy bez tłuszczu na patelni grillowej. Na patelni rozpuszczamy masło podsmażamy wyciśnięty czosnek -chwileczkę, żeby się nie spalił , będzie gorzki. Dodajemy szpinak mieszamy. Dodajemy kaszę - mieszamy. Doprawiamy przyprawa uniwersalną . Wykładamy kasze na niej podajemy plasterki polędwiczki.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Monika111 10.01.2013 10:35
pyszności! :)
ONY_za_kare 10.01.2013 10:21
aż zrobiłem się głodny. pycha
agnieszka214 10.01.2013 10:15
bardzo fajne
agnieszka214 10.01.2013 10:15
bardzo fajne
agnieszka214 10.01.2013 10:15
bardzo fajne
iwa643 10.01.2013 09:04
Polecam na obiad

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak