Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Grillowane polędwiczki

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

polędwiczki z kurczaka 12 sztuk
sól do smaku
olej 3 łyżki
przyprawa 2 łyżeczki
Zioła prowansalskie suszone Prymat 1 łyżeczka
czosnek 1 ząbek

Przepis i sposób przygotowania na: Grillowane polędwiczki

Czosnek obrać i przecisnąć przez praskę. Do czosnku dodać przyprawę do dań z drobiu Prymat, sól, zioła i olej. Składniki marynaty bardzo dokładnie wymieszać. Do takiej marynaty włożyć umyte i osuszone polędwiczki z kurczaka (w składnikach zamiast wieprzowych mają być polędwiczki z kurczaka, ale system nie chce przyjąć innych), wymieszać i odłożyć do lodówki. Chłodzić ok. 2 godziny. Zamarynowane polędwiczki kłaść na patelnię grillową lub rozgrzany grill. Grillować do zrumienienia z obu stron.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak