Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Grillowane podudzia marynowane w maślance

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

podudzia z kurczaka 6 sztuk
maślanka 1/2 litra
czosnek 4 ząbki
Przyprawa curry orientalna Prymat 1 łyżeczka
Papryka słodka mielona Prymat 1/2 łyżeczki
Chili pieprz cayenne mielone Prymat 2 szczypty
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Grillowane podudzia marynowane w maślance

Z podudzi delikatnie wyjmujemy kości, aby nie rozerwać całości. Mieszamy maślankę z przeciśniętym czosnkiem, curry, cayenne. Wkładamy mięso i marynujemy przez całą noc. Na drugi dzień solimy i grillujemy do czasu uzyskania ulubionego stopnia wysmażenia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Edita 15.01.2017 16:19
fajny przepis
iskierka.ag 09.01.2017 16:57
Wtedy mięsko jest soczyste i miękkie :)
Habibi 09.01.2017 15:57
bardzo lubię marynować kawałki kurczaka w maślance albo w naturalnym jogurcie :)
MagdalenaIC 09.01.2017 15:44
Pysznie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak