Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Grillowane pałki z kurczaka w keczupie

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

podudzia z kurczaka 6 szt
keczup pikantny 1 szklanka
olej 2-3 łyżki
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżeczka
czosnek 2-3 ząbki
miód 1 łyżka
Przyprawa do kurczaka złocista skórka Prymat
oregano 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Grillowane pałki z kurczaka w keczupie

Wszystkie składniki marynaty, tj. keczup, olej i przyprawy mieszamy. Przekładamy mieszaninę do foliowej torebki. Wkładamy do niej również umyte i osuszone pałki z kurczaka. Zawartość torebki "mieszamy" starannie, tak by marynata dokładnie pokryła mięso kurczaka.

Jeśli mamy nieco czasu, warto oczywiście odstawić tak przygotowanego kurczaka do lodówki na kilka godzin. Z powodzeniem można go jednak grillować właściwie zaraz po przygotowaniu.

Grillujemy mięso przez około 10-12 minut każdej strony, w zależności od wielkości pałek

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ola1984 04.09.2013 07:26
Piękne tło i pałeczki smaczne na pewno :)
Renata9 03.09.2013 20:41
pyszne te pałki z grilla, a sceneria jeszcze piękniejsza
Bożena6 03.09.2013 20:38
Mniam..zjadłabym teraz ..pysznie wyglada.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak