Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Grillowane kawałki karkówki

5.0
(19)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Zamarynowana wcześniej karkówka jest smaczniejsza. Dlatego zanim położycie ją na rozgrzanym ruszcie, dajcie jej trochę czasu na poleżenie w marynacie. Mięso będzie  miało niesamowity smak i aromat.

Składniki:

Mięso:

karkówka 8 plastrów

Marynata:

Kucharek SMAK LATA 3 łyżeczki
Musztarda rosyjska Prymat 2 łyżeczki
wódka 50 mililitrów
olej 1/2 szklanki

Do smaku:

Kucharek SMAK LATA do smaku
Chleb wiejski 4 kromki

Sałatka:

ogórki małosolne 10 sztuk
cebula czerwona 2 sztuki
czosnek 3 ząbki
koperek świeży 1 pęczek
oliwa 1/2 szklanki
Musztarda miodowa Prymat 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Grillowane kawałki karkówki

Wszystkie składniki marynaty łączymy, wkładamy mięso, nacieramy i marynujemy minimum godzinę w chłodnym miejscu.

Pokroić: ogórki w plastry, cebulkę w piórka. Posiekać czosnek i koperek. Wszystkie składniki sałatki wkładamy do miski i zalewamy oliwą połączoną z przyprawą uniwersalną i musztardą.

Mięso grillujemy na rozgrzanym grillu z każdej strony na złoty kolor, podajemy na grillowanym chlebie ze schłodzoną sałatką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak