Grillowane kawałki karkówki

Grillowane kawałki karkówki

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
3 - 4

Zamarynowana wcześniej karkówka jest smaczniejsza. Dlatego zanim położycie ją na rozgrzanym ruszcie, dajcie jej trochę czasu na poleżenie w marynacie. Mięso będzie  miało niesamowity smak i aromat.

  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku
smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

Mięso:

  • karkówka

    8 plastrów

Marynata:

  • Kucharek SMAK LATA

    3 łyżeczki
  • musztarda rosyjska

    2 łyżeczki
  • wódka

    50 mililitrów
  • olej

    1/2 szklanki

Do smaku:

  • Kucharek SMAK LATA

    do smaku
  • Chleb wiejski

    4 kromki

Sałatka:

  • ogórki małosolne

    10 sztuk
  • czerwona cebula

    2 sztuki
  • czosnek

    3 ząbki
  • koperek świeży

    1 pęczek
  • oliwa

    1/2 szklanki
  • musztarda miodowa

    1 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wszystkie składniki marynaty łączymy, wkładamy mięso, nacieramy i marynujemy minimum godzinę w chłodnym miejscu.

Pokroić: ogórki w plastry, cebulkę w piórka. Posiekać czosnek i koperek. Wszystkie składniki sałatki wkładamy do miski i zalewamy oliwą połączoną z przyprawą uniwersalną i musztardą.

Mięso grillujemy na rozgrzanym grillu z każdej strony na złoty kolor, podajemy na grillowanym chlebie ze schłodzoną sałatką.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat